понеделник, 25 януари 2016 г.

5 мита, които ни спират да наемем помощници за почистване на дома

В наши дни времето рядко стига за всичко – работа, хобита, семейство, приятели, домакински задължения. При това положение, често се случва да прекараме почивния си ден в чистене, вместо да обърнем внимание на себе си, или на близките си хора. Но трябва ли да е така? Съществуват много компании, които предлагат почистване на дома, но много от нас предпочитат да се мъчат сами, вместо да наемат помощ. За това са виновни 5 мита и моята задача днес е да ги развенчая напълно!



Първи мит: “Услугите на фирмите за почистване са скъпи”


В наши дни има все повече и повече компании и частни лица, които предлагат почистване на дома. Това означава по-голяма конкуренция и естествено води до спад на цените на тези услуги. След кратко търсене ще се уверите сами, че има огромно разнообразие на услуги на съвсем достъпни цени.



Втори мит: “Ако наема чужди хора, те ще ме ограбят”


Е, това може и да е вярно, но само ако наемате хора без договор, или солидни препоръки! Ако наемете фирма за почистване такова нещо не може да се случи – всички бизнеси разчитат на репутацията си, особено в днешната дигитална ера. Още повече – като наемете фирма за почистване – било то за постоянно, или за единично посещение, в повечето случаи подписвате договор, който е гаранция както за доставеното качество на услугите, така и че нищо няма да изчезне, или да бъде повредено, или счупено.



Трети мит: “Фирмите за почистване винаги използват токсични препарати”


Всъщност е точно обратното! Тъй като в последните години хората стават все по-информирани и загрижени за здравето си и за околната среда, все повече фирми за почистване работят с биоразградими почистващи продукти. Преди да наемете компания за почистване задължително попитайте с какви продукти работят. Това може да се провери на фирмения сайта на фирмата – повечето бизнеси сами поднасят тази информация на уеб страниците си.


Четвърти мит: “Другите хора ще помислят, че съм сноб”


Много хора се притесняват, че ако наемат помощници за почистването на дома, другите ще ги помислят за сноби, или още по-лошо – че са неспособни да се справят сами. Всъщност, това донякъде не е мит – ще има доста хора, които възмутено ще цъкат с език. Но в крайна сметка, вие не бива да зависите от мнението на другите – ако предпочитате да отделите свободното си време за близките, а не да го прекарате с парцала в ръка, наемането на фирма за почистване е най-доброто решение, независимо от презрителните подмятания на съседката!


Пети мит: “Няма смисъл да наемам помощници, при положение, че справям с ежедневното почистване”


Често ежедневното почистване не тежи. Но когато става въпрос за по-основно почистване на дома, наемането на професионалисти може да спести страшно много време и усилия. Фирмите за професионално почистване предлагат най-разнообразни услуги, както и гъвкави работни часове. Може да наемете помощници за голямото пролетно чисте, след ремонт, или просто след голямо тържество с много гости. Също така съществуват отделни услуги, за почистване на мека мебел, килими, прозорци и др.
Изводи: Не се съобразявайте с мненията на другите хора! Когато времето ви не стига, или имате нужда от допълнително помощ, за да се справите с хаоса и мръсотията вкъщи, потърсете в интернет, или попитайте познати. Със сигурност ще намерите фирма за почистване, която отговаря на вашите критерии. Успех!

Няма коментари:

Публикуване на коментар