вторник, 23 февруари 2016 г.

Как да почистим играчките на кучето?

Някои играчки за кучета могат лесно да се почистват, а други трябва в крайна сметка да се изхвърлят. Подреждането на играчки на вашето куче, всички заедно на едно място, ще направи по-лесно за вас да можете да ги следите. Така също, по-лесно ще можете да преглеждате редовно и да реши кои трябва да се почистят и кои трябва да бъдат изхвърлени.



Почистване пластмасови, гумени, твърди играчки

Найлоновите и гумените играчки могат да се почистват на ръка с вода и сапун.
Тези играчки също така могат лесно да отидат и в миялната машина за почистване, но отделно от приборите ви.
Също така може да ги пуснете в пералнята, но на малко по-горещ цикъл, без перилен препарат. Налягането на топлината и водата ще убият микробите и ще отстранят на замърсяванията.


Почистване на въжени играчки

По-меките играчки могат да станат благородна почва за развитие на бактерии.  За това намокрете въжената играчка и я пуснете в микровълновата за една минута, но не на прекалено високи градуси. Можете да повторите цикъла. Но бъдете внимателни като изваждате въжената играчка, защото може да е доста гореща.
Вторият по-добър начин е да пуснете играчка в миялната машина на горещ цикъл, без почистващ препарат. Така ще убиете бактериите, дрождите и плесента.

Кои играчки трябва наистина да се изхвърлят?

Бъдете сигурни, че за да изхвърлите някоя от играчки, то те трябва да имат следните характеристики:

  • Играчки, които имат липсващи части или са били силно дъвкани.
  • Всички играчки с висящи конци, разпадащи се животински очи и т.н. - всички играчки,  които могат да бъдат застрашаващи, от гледна точка да не бъдат погълнати от кучето ви части от тях. 
  • Играчки, които кучето ви "яде." Освен, ако не е лечебна играчка, вашето куче не трябва да си яде  играчките. Ако виждате да прави така или ако играчката е много по-малка, отколкото е била първоначално, трябва да я изхвърлите.

Любимата играчка на вашето куче не трябва да се хвърля в кофата за боклук, всеки път, когато е изцапана. Уверете се, че играчката е все още безопасна за игра и след това се опитайте да я почистите. Никога не използвайте белина или разяждащи почистващи химикали. Ако играчката е с лош мирис или не се чисти след измиване, време е за крайни мерки - кофата за боклук.

Ако проявявате интерес от публикациите ми, може да прочетете предишната ми статия: "5 мита, които ни спират да наемем помощница за почистване на дома"

Няма коментари:

Публикуване на коментар