неделя, 5 юни 2016 г.

Интересни приложения на прахосмукачката - 1 част

В абсолютно всеки дом има прахосмукачка. Всяка една домакиня постоянно използва прахосмукачката, почиствайки своя дом. Интересното е, че я използваме само в традиционните и приложения, а именно да прахосмучем тук или там и то само по пода. Закупувайки си прахосмукачката получаваме и една торба с приставки, които или прибираме в някой шкаф, или изхвърляме веднага. Много рядко използваме допълнителните и приставки, а не трябва. Прахосмукачката може да ни в полезна и на още поне 10 места, за които не сте се сетили.


Как да използваме функционално прахосмукачката?


Прахосмукачката е един от уредите, с които можем да почистим почти цялата къща, но често забравяме неговата функционалност. Основно използваме прахосмукачката, за да обезпрашим пода, а никога не се сещаме да извадим онези малки допълнителни приставки и да почистим дори и на трудно достъпните места. Събрала съм няколко интересни приложения на прахосмукачката, за които едвали сте се сетили.

Ароматизиране на дома

Защо пък, не? Много е лесно, преди да започнете да прохосмукирате, накиснете едни памучно тампонче с любимото си етерично масло или парфюм и го пуснете във филтъра. Докато си вършите домакинската работа, домът ще ухае божествено. Това е един от най-ефикасните начини за ароматизиране на дома.


Премахване на бълхи

Колкото и да е странно, ако имате домашен любимец е напълно нормално да се появи и бълха на хоризонта. Направен е научен експеримент, които доказва, че при прахосмучене 96% от бълхите умират, а при етапите на ларвите и какавидите умират на 100%. По този начин хем ще почистите добре къщата, но и ще се отървете от неканените домашни любимци.


Почистване на улей на дограма

Почистването на прозорците и дограмата се нареждат на едно от най-първите места по неприятна работа за една домакиня. За да се отървете от натрупалата се прах, листа и полени, използвайте четката на прахосмукачката, за да изчистите улейте. Ако все пак има останали натрупвания, използвайте четка за боядисване и след това прахосмукирайте.


Трохи на недостъпни места

Край вече на трудно достъпните трохи, които са заседнали в печката, тостера, миялната машина или в кухненските рафтове. С помощта на накрайника за ъгли, бързо ще ги съберете.


Килима отново във форма

Пренареждането на мебелите в дома, не трябва да означава задължително – грозни вдлъбнатини по килима. Просто поставете кубче лед върху тези досадни спомени от миналото и изчакайте да се разтопи. Водата ще помогне на влакната да се върнат в първоначалната им форма, а прохосмукачката ще ги върне е отвесна позиция.

Сигурна съм, че вече като сте прочели още къде можете да използвате прахосмукачката при почистването на дома, леко сте се усмихнали. Да, наистина тя е функционална и има голямо приложение в домакинската работа. Ако пък се чудите как да почистите аспиратора, тук можете да прочетете за един бърз и лесен начин.

Няма коментари:

Публикуване на коментар