сряда, 13 юли 2016 г.

Интересни приложения на прахосмукачката - 2 част

Установихме вече, че прахосмукачката има доста интересни приложения. Също така има места, на които можем да я използваме, без дори да сме подозирали, че има такова приложение. В тази статия съм подготвила още няколко интересни приложения на прахосмукачката. Надявам се да са полезни и да влезнат в употребата и в твоето домакинство. Защото така или иначе сме заплатили всичките тези малки приставки, по-добре е да ги използваме поне.


Почистване на пералня

Добре знаем, че когато отворим пералнята, обикновено по люка има наслоявания от мъх, а може и в уплътнението също да има доста мъхести наслоявания. Използвайте накрайника с четка на прахосмукачката, за да премахнете досадния мъх. Сега вече пералнята е готова за пускане.


Неприятни миризми

Освен, че можете да ползвате прахосмукачката като подвижен ароматизатор. За да премахнете неприятните миризми от килима, възглавницата, меката мебел или матрака ги поръсете с малко сода за хляб, след което изчакайте 2-3 часа. След това прахосмукирайте и няма да има спомен от неприятните миризми.


Хладилник в топ форма

Много е важно хладилника да бъде почистван не само отвътре, но и отвън също. Натрупването на прах и мъх по задните реотани, може да накара хладилника да прегрее и да спре да работи. За това е много важно, периодично да се почистват, тези трудно достъпни места, но затова си имаме неизменима помощница в дома – прахосмукачката.


Клавиатура

За да почистите клавиатурата на компютъра си е необходимо първо да я обърнете с главата надoлу и хубаво да я изтръскате. След това използвайте накрайника за ъгли или този с четката, за да премахнете всички хранителни запаси или прах. Натопете клечка за уши в спирт и минете всеки един детайл на клавиатурата. Накрая с микрофибърна кърпа, полирайте клавишите.


И още ...


Бъдете креативни при използването на прахосмукачката, защото освен прахосмукирането на пода и килима, може да я използвате за обезпрашаване на щори, абажури, книги, картини, рамки и куп други неща и места.


Ако съм грабнала вниманието ти, може да прочетеш и предишната статия тук.

Няма коментари:

Публикуване на коментар